Samendokteren (SD) is opgericht door Stijn van Kerkhoven en Caspar van Sambeek.

Beiden ervaren huisartsen met eigen praktijk en betrokken bij opleiding van nieuwe huisartsen. Wij hebben ervaring in besturen en organiseren van de eerste lijn. Het idee voor SD is ontstaan door een nieuwe ontwikkeling in de huisartsen zorg. In het afgelopen jaar zijn er commerciële ketens in de huisartsenzorg actief geworden die praktijken overnemen van huisartsen. Door deze ontwikkeling vrezen wij dat de kernwaardes, zoals continuïteit van zorg en persoonsgerichtheid  van de huisartsenzorg in het gedrang komen.

Samendokteren wil een positief en ander geluid laten horen. Wij zijn van mening dat praktijkhouderschap een prachtige invulling is van het huisartsen vak. Daar horen (soms lastige) uitdagingen bij, maar het biedt je als huisarts ook enorm veel kansen en werkplezier.

We bieden maatwerk, want geen enkele praktijk is hetzelfde

SD begeleidt beginnende huisartsen naar het runnen van een eigen huisartsenpraktijk. Gedurende een traject van 1 tot 5 jaar wordt de startende huisarts/praktijkhouder gecoacht, zodat deze klaar is om de praktijk zelf over te nemen. In deze periode kan de startende huisarts ook ondersteund worden op het gebied van praktijkmanagement. Wij bieden maatwerk, want geen enkele praktijk is hetzelfde. Wij kijken samen met de startende praktijkhouder waar behoefte aan is en afhankelijk daarvan zetten wij gezamenlijk een traject neer,  waarbij de huisarts tijd krijgt om in zijn rol als praktijkhouder te groeien. Vanaf de eerste gesprekken denken wij mee en zetten onze ervaring in.

Parallel hieraan helpen wij praktijkhoudende huisartsen die willen stoppen met hun praktijk, door de praktijk voor te bereiden op een overname. Wij kunnen een rol spelen in de zoektocht naar de juiste opvolger. De potentiële praktijkhouders in de regio zijn veelal bij ons in beeld en dat maakt het mogelijk om een mooie match tot stand te brengen.

Met de groep waarnemers/potentiële praktijkhouders komen we jaarlijks 8 keer bij elkaar om verschillende facetten van het praktijkhouderschap te bespreken. Dit zijn waardevolle sessies waarbij er veel ruimte is om met elkaar van gedachten te wisselen over de verantwoordelijkheden van praktijkhouders. Tijdens deze sessies bespreken wij ook de eventuele praktijken die in de nabije toekomst opvolging zoeken.

Op deze manier kunnen wij met elkaar de continuïteit van patiëntenzorg waarborgen en zorgen dat de regie van de huisartsenzorg bij de praktijkhouders blijft. Dat is waar het hoort en zo kunnen wij ervoor zorgen dat de patiënten ook in de toekomst volwaardige en kwalitatief goede huisartsenzorg ontvangen.

Ons team bestaat uit 4 huisartsen die de masterclasses verzorgen en startende huisartsen begeleiden bij het starten of overnemen van een praktijk. Daarnaast begeleiden we de stoppende huisartsen die hun praktijk willen overdragen.

Caspar van Sambeek, huisarts in Waalre

Stijn van Kerkhoven, huisarts in Maarheeze

Manda van de Ven, huisarts in Maarheeze

Paul Schrijver, huisarts in Veldhoven

Neem contact op →

Samendokteren wordt gesteund door: