Praktijkhouder worden is een ontzettend mooie, maar ook spannende stap als waarnemer/hidha. Je verantwoordelijkheden nemen toe en tegelijkertijd ga je jouw eigen visie op het vak vertalen in de praktijkorganisatie.

SD kan je hierbij op verschillende vlakken ondersteunen.

Eens per 2 maanden komt Samendokteren bijeen met een groep waarnemers, welke geïnteresseerd zijn in toekomstig praktijkhouderschap. Tijdens iedere bijeenkomst wordt een ander facet van het praktijkhouderschap besproken, van je financiële administratie tot het leiding geven aan je team. Op deze manier willen wij de toekomstig praktijkhouder kennis laten maken met deze verantwoordelijkheden en eventuele angsten hiervoor bespreekbaar maken. Stap voor stap nemen wij  je mee in alle facetten die komen kijken bij praktijkhouder zijn. Wij zijn hierin realistisch, maar ook enthousiast. Wij zijn van mening dat praktijkhouder zijn (ook in deze tijden!) een van de mooiste keuzes is die je als huisarts kunt maken.

Realistisch, enthousiast samenwerken

Daarnaast heeft SD de huisartsenpraktijken die in de nabije toekomst een opvolger zoeken tijdig in beeld. Wij kunnen dan ook een passende match tot stand brengen en deze praktijken koppelen aan de toekomstig praktijkhouders. Hierbij bespreken wij alle mogelijkheden en houden wij rekening met de wensen van de toekomstig praktijkhouder. Wij nemen een flexibele, coachende rol aan, met als doel een huisarts te begeleiden tot volwaardig praktijkhouder.

Flexibiliteit is een van onze kernwaarden. Wij kunnen de toekomstig praktijkhouder dan ook op allerlei verschillende manieren helpen, afhankelijk van de behoefte en situatie van de over te nemen praktijk. Dit kan uiteenlopen van een coaching traject tot het tijdelijk overnemen van een praktijk,  waardoor de toekomstig praktijkhouder op een prettige manier geleidelijk het praktijkhouderschap zich eigen kan maken. Ook behoort ondersteuning bij het praktijkmanagement tot de mogelijkheden.

Ben je waarnemer/potentieel praktijkhouder en ben je benieuwd geworden naar ons? Neem dan zeker even contact op met ons, wij gaan graag met je in gesprek.

Neem contact op →

Samendokteren wordt gesteund door: