Elke huisarts denkt dat het vinden van een goede opvolger makkelijk zal zijn. De praktijk kan tegenval­len

Caspar van Sambeek, huisarts in Waalre

Samendokteren voert op dit moment een scan uit voor twee praktijkhouders in de regio die op termijn willen stoppen. ,,Elke huisarts vindt zijn eigen praktijk het beste en denkt dat het vinden van een goede opvolger makkelijk zal zijn. De praktijk kan tegenvallen.”

Objectieve blik

,,Wij kijken objectief: hoe staat het met personeel en patiënten, de financiën, het gebouw, eventuele samenwerking?” Als het plan voor een website van de grond komt, zal een deel van deze informatie worden afgeschermd zodat alleen overnamekandidaten die kunnen inzien.

Een website waar startende huisartsen zien welke praktijken er vrijkomen.: het lijkt logisch. ,,Maar zo’n overzicht is er nu dus niet. Je hoort alleen via via weleens dat iemand wil stoppen. Het gebeurt nu allemaal in achterkamertjes”, klinkt het donderdagavond tijdens de Masterclass Praktijkhouderschap in Waalre. ,,Dat willen wij openbreken”, reageert Van Sambeek.

Verkopen aan Co-Med niet per se nodig

Jonge huisartsen die nu nog her en der in Brabant werken als waarnemend huisarts krijgen in deze masterclass aan de hand van concrete thema’s tips over het runnen van een praktijk. Stoppende huisartsen klagen soms dat ze geen opvolger kunnen vinden en daarom met commerciële ketens als Co-Med in zee gaan. Maar er zijn wel degelijk huisartsen die praktijkhouder willen worden. Neem deelnemer Sjoerd Gulikers.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.